24 Şubat 2025 21:08

Özel: AKP’yi dünde bırakıp Türkiye’nin önüne bakmasının zamandır

CHP Genel Başkanı Özel, İYİP Genel Başkanı Dervişoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “AKP’yi dünde, geride bırakıp Türkiye’nin önüne bakmasının zamandır” dedi.

Özel: AKP’yi dünde bırakıp Türkiye’nin önüne bakmasının zamandır

Fotoğraf: ANKA

GÜNÜN YAZILARI

Ankara – İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Merkezi’ne iadeiziyarette bulundu. Dervişoğlu’na, İYİP Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Grup Başkanvekili Turhan Çömez ve İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı eşlik etti.

Dervişoğlu’nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç ile Grup Başkanvekili Murat Emir karşıladı. Saat 13.00 itibarıyla başlayan görüşme, CHP Lideri Özel’in makamında gerçekleşti. Bir buçuk saat süren görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

“İmamoğlu’nun adaylığının Erdoğan’da nasıl kişisel panik yarattığının ispatıdır”

Ekrem İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili yürütülen sürece ilişkin konuşan Özel, "Diploma soruşturması bir acziyet itirafıdır ve kara mizah öyküsüdür. O yüzden bu iş döner, Erdoğan’ın diplomasını konuşturur. Bizim açımızdan bir durum yok. Ama yargı tacizinin ne noktalara geldiği ve İmamoğlu’nun adaylığının AKP’de nasıl kurumsal rahatsızlık, Tayyip Erdoğan’da nasıl kişisel panik yarattığının ispatıdır” dedi.

“Başkasının eskisinden yeni olmaz”

AKP kongresinde, İYİP ve Gelecek Partisi’nden isimlerin MKYK’da yer almasına ilişkin ise Özel, şunları söyledi;

"AKP’nin Genel Başkanı özeleştiri yapacaklarını, yenileneceklerini, değişeceklerini ifade ediyordu. Ama dün AKP Kongresi’nde yeni neyi gördük, yeni hangi programı, hangi söylemi gördük? Eskiden olduğu gibi korkuyu örgütlediklerini, tehditleri, sivil toplum örgütlerine üstü kapalı şantajları gördük de yeni ne gördük? ‘Belki kadrolarda bir şey görürüz’ diye insanlar baktılar. Başkasının eskisinden yeni olmaz.

“Bunun adı yenilenme değil, transfer bedelidir”

AKP’nin dünkü listelerine baktığımızda, 23 yıldır ülkeyi yöneten bir partinin, bir başka siyasi partiden daha bir gün önce, akşam üstü saatlerinde istifa ettirilmiş birisini listelerine koyuyorsa bunun adı ‘yenilenme’ değil, ‘transfer bedeli’dir. Bir partinin listelerindeki transfer bedeli, o partinin en üst karar organında görev almak oluyorsa o parti zaten bitmiştir, tükenmiştir. Bizim geçen hafta yaptığımız bir ziyarette, çok kıymetli bir siyasi partinin heyetinde bizi karşılayan, o sırada ve kamuoyuna açık beyanlarında rejime ‘tek adam rejimi’ diyen, Tayyip Erdoğan’ın bugünkü adaylığının Anayasal olmadığını, geçen seferki adaylığının Anayasal olmadığını söyleyen, bunun Türkiye’yi felakete götürdüğünü söyleyen birisi, partisinden istifa ettikten 14 saat sonra bir başka partinin yönetim listelerinde yer alıyorsa gidene bir şey demeyeceğim de onu alıp o listeye yazana, ‘Senin bundan ne faydan olur, ne muradın olur? Bu yaptığınız öz eleştiri midir? Bundan sonra o Anayasa hukukçusu hanımefendinin ifadeleri senin partin tarafından da mı benimsenmiştir?​’

Kendi kadrolarının yer bulamadığı listelerde, dün transfer ettiklerinin transfer bedelleri karşılıklarının olması, AKP’nin ülkeye katacağı bir şey olmadığı gibi, bundan sonra kendi siyasi hareketi içinde de buna umut bağlayan kimseye katacağı bir şey olmadığının itirafıdır. AKP’yi dünde, geride bırakıp Türkiye’nin önüne bakmasının zamandır." (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et